Balvu Novada muzejs

Izstāde “Saimes galds” apskatāma Balvu Novada muzejā no 10.marta līdz 4.maijam.

Kategorija: Aktualitātes
Otrdiena, 07 Marts 2023

Latvijas Nemateriālā kultūras mantojuma saraksta vērtību
izstāde “Saimes galds”.

Saimes GaldsLatvijas Nacionālā kultūras centra eksperte Gita Lancere stāsta, ka izstādes ideja tika iegūta radošo ideju konkursā, kurā piedalījās Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studenti un maģistranti. Pateicoties par atbalstu LMA Scenogrāfijas katedrai, jo īpaši Artūram Arnim, Gita Lancere atzīst, ka uzvarējusī koncepcija izcēlusies ar idejas lakonismu, oriģinalitāti un funkcionalitāti: “Mūsu nemateriālās kultūras vērtības šajā izstādē iespējams iepazīt mierīgā garā – pasēžot, palasot, apskatot attēlus. Un paņemot līdzi tās kartītes, kas ieinteresējušas vai iepatikušās.”

Scenogrāfes Patrīcijas Baltiņas radītajā ekspozīcijā pie viena saimes galda sapulcinātas 24 tradīcijas, atklājot to daudzveidību un unikalitāti. Tās ir tradīcijas, kuras vēl arvien Latvijā iespējams izzināt un piedzīvot. Nemateriālā kultūras mantojuma saraksts katru gadu aug ar vien lielāks un bagātīgāks, to veido paši tradīciju kopēji un Nemateriālā kultūras mantojuma padome. Līdzi sarakstam turpmāk augs un paplašināsies arī izstāde.

Izstāde “Saimes galds” apskatāma Balvu Novada muzejā no 10.marta līdz 4.maijam.

Atklāšana – 10.martā plkst.14:00

Plašāka informācija par Nacionālo nemateriālo kultūras mantojumu ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Linda Ertmane
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Nacionālais kultūras centrs
67228985; 29181396
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.lnkc.gov.lv