Balvu Novada muzejs

Balvu Novada muzejā – nozīmīgs ieguvums

Kategorija: Aktualitātes
Piektdiena, 29 maijs 2020

Izstādes atklāšana Balvu Novada muzejā 08.11.2019. 1. no kreisās – Inta Ruka. Foto – D.Teilāne.

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu Balvu novada muzeja krājums papildināts ar nacionāli nozīmīgu fotogrāfiju kolekciju - “Zem tām pašām debesīm”, kas tapusi  fotogrāfei Intai Rukai 3 gadu garumā –  vasarās apmeklējot Ziemeļlatgali. Fotogrāfiju varoņi ir vietējie cilvēki – pieaugušie, bērni, sirmgalvji, politiķi un visdažādāko profesiju pārstāvji – katrs ar savu likteni un stāstu. Fotoportreti un īsie sarunas fragmenti, kas tos papildina, arī pēc daudziem gadiem nākamajām paaudzēm liecinās par Latvijas cilvēku dzīvi un likteņiem, par mūsu vēsturi no Otrā pasaules kara gadiem līdz pat pēdējo desmitgažu emigrācijas vilnim.  

Pagājušajā gadā izstāde bija skatāma gan Rīgā – Mūkusalas galerijā, gan Balvu Novada muzejā un guva plašu rezonansi sabiedrībā un masu mēdijos.  Izvērtējot 2019. gada kultūras notikumus novadā Intas Rukas kolekcija “Zem tām pašam debesīm” tika atzīta par “Gada izstādi”.

Kolekcija atkal atgriezusies Balvos, lai turpinātu savu dzīvi kā ceļojoša izstāde, kā vēstures izziņas avots un laikmeta liecība nākamajām paaudzēm.

Paldies VKKF par atbalstu!

Balvu Novada muzeja vadītāja Iveta Supe.