Balvu Novada muzejs

Ieskats izstādes "Zem tām pašām debesīm'' atklāšanā

Kategorija: Aktualitātes
Otrdiena, 12 Novembris 2019

8.novembrī Balvu Novada muzejā tika atklāta Intas Rukas personālizstāde "Zem tām pašām debesīm''.

Izstāde tapusi trīs gadu garumā – vasarā fotogrāfei viesojoties Balvu novadā un tuvākajā apkārtnē. I.Rukas fotogrāfijās cilvēki attēloti uz tiem apkārt esošās vides un ainavas fona. Fotogrāfijas papildina īsi fragmenti no viņu stāstītā. Cilvēku subjektīvais pasaules redzējums aptver pašu pieredzēto un vēsturi no Otrā pasaules kara gadiem līdz pat pēdējo desmitgažu emigrācijas vilnim. Fotogrāfiju varoņi ir vietējie cilvēki – pieaugušie, bērni, sirmgalvji, politiķi un visdažādāko profesiju pārstāvji – katrs ar savu likteni un stāstu.  Izstādē tiks eksponēti vairāk kā 70 fotoportreti, un katrs izstādes apmeklētājs, vismaz kādā no fotogrāfijām, atpazīs savus līdzgaitniekus. 

Kā izstādes atklāšanā uzsvēra pati autore: “Mūsu vislielākā vērtība ir Latvijas cilvēki. Visi. Visdažādākie. Katram cilvēkam ir savs unikāls stāsts.” Šie stāsti arī kalpoja par Intas Rukas iedvesmas avotu.

Pasākums neizpalika arī bez priekšnesumiem. Ar ugunīgo čigānu deju skatītājus priecēja Ilze Leišavniece, bet savukārt Jānis Ločmelis nodziedāja vairākas dziesmas.

Izstāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Aicinām ikvienu līdz 31.janvārim apskatīt izstādi! 

Pasākuma fotogrāfijas